У Південній Кореї затримали главу церкви, в якій коронавірусом заразилися понад 5 тисяч осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Південній Кореї затримали главу церкви, в якій коронавірусом заразилися понад 5 тисяч осіб

У Південній Кореї заарештували лідера релігійної секти Сінчхонджі Лі Ман Хі. Його організацію вважають відповідальною за найбільший спалах коронавірусу в країні.

Про це повідомляє BBC.

88-річного Лі Ман Хі затримали в суботу. Священнослужителя звинувачують у приховуванні даних про парафіян, які необхідно було передавати владі для відстеження контактів хворих.

Усього в церкві Сінчхонджі коронавірусом заразилися понад 5 тис. осіб — третина всіх хворих на COVID-19 у країні. Правоохоронці вважають, що затриманий намагався знищити докази, повʼязані з цією справою.

Церква Сінчхонджі стверджує, що її глава турбувався про конфіденційність своїх прихожан, але ніколи не приховував інформацію від влади.

  • Наприкінці червня в Південній Кореї оголосили про другу хвилю пандемії коронавірусу, яка почалася в перші травневі вихідні, коли уряд послабив карантинні обмеження і громадяни попрямували в клуби та бари.
  • Уряд Південної Кореї влаштував в Сеулі світлове шоу з дрона, щоб подякувати медикам за їхню тяжку роботу і нагадати громадянам про необхідність дотримуватися запобіжних заходів.