Список країн «червоної» зони, після яких потрібна самоізоляція, збільшився вдвічі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Список країн «червоної» зони, після яких потрібна самоізоляція, збільшився вдвічі

Barcroft Media / Contributor

Міністерство охорони здоровʼя розширило до 127 список країн «червоної» зони через несприятливу епідемічну ситуацію з коронавірусом.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоровʼя.

У «червоному списку» залишаються США, Ізраїль, Чорногорія, Молдова, Росія, Португалія, Франція, Албанія, Болгарія та Румунія. По прибутті з держав «червоної» зони необхідно проходити обсервацію або здавати аналізи на COVID-19.

28 липня повідомляли, що Міністерство охорони здоровʼя оновило перелік країн, після прибуття з яких необхідно проходити самоізоляцію або отримати негативний тест на коронавірус. Тоді список розширився до більш ніж 60 країн.

  • 19 липня глава МОЗ Максим Степанов заявив, що у список країн, після повернення з яких українці не повинні проходити самоізоляцію, додалися 9 нових. Це повʼязано з тим, що Міністерство охорони здоровʼя недавно змінило критерії для країн «червоної» і «зеленої» зон.
  • Відповідно до нової методики оцінювання, країною зі значним поширенням вірусу вважатимуть таку, в якій кількість активних випадків захворювання становить понад 55 осіб на 100 тисяч населення; попередній показник — 40 осіб на 100 тисяч.