Луцька міськрада не буде посилювати карантин попри внесення міста в «червону» зону

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Луцька міська рада не буде посилювати карантинні заходи попри те, що місто внесене в «червону» епідемічну зону. У місті не обмежуватимуть роботу транспорту та закладів, бо не згодні з рішенням Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розділила Україну на чотири зони.

Про це повідомив радник міського голови Луцька Ігор Поліщук.

«Державною комісією ТЕБ та НС (орган з не зовсім зрозумілим правовим статусом) без будь-яких особливих причин віднесено наше місто Луцьк з 3 серпня до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Справжні мотиви такого рішення незрозумілі, адже в останній час щодо статистики по рівню захворюваності на COVID-19 в місті нічого не змінилось [903 випадків коронавірусу, 18 летальних]», — написав Поліщук.

За його словами, жорсткий карантин завдасть значного удару добробуту жителів міста і призведе до великих втрат для бюджету.

«Якщо центральна влада хоче працювати по закону — нехай вводить надзвичайний стан та лише тоді зупиняє транспорт, закриває заклади та приймає інші обмеження», — сказав Поліщук.

  • З 1 серпня в Україні почали діяти нові правила карантину. Міністерство охорони здоров’я запроваджує розподіл країни на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». У кожній з них діятимуть різні обмеження залежно від ситуації з коронавірусом, найбільш мʼякі — у «зеленій» зоні.
  • Поїзди далекого прямування з 3 серпня тимчасово не зупинятимуться в Луцьку й Тернополі, оскільки міста потрапили до «червоної» зони.