У Києві під будівлею МВС акція до річниці нападу на Катерину Гандзюк

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Києві біля будівлі Міністерства внутрішніх справ проходить акція, яка приурочена до другої річниці нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, яка померла внаслідок опіків від сірчаної кислоти.

На акцію, організовану ініціативою «Хто замовив Катю Гандзюк?», прийшли близько 200 осіб, серед яких багато активістів.

Мітингувальники вчергове виступили з вимогою покарати винуватців убивства Гандзюк, а також притягнути до відповідальності працівників правоохоронних органів, які намагалися перешкодити розслідуванню нападу.

На акції звучала безліч гасел, зокрема традиційне «Аваков чорт». Мітингувальники залишили на дорозі навпроти МВС напис і запалили фаєри.

Перед цим низка посольств і послів закликали українських правоохоронців провести справедливе розслідування нападів на громадських активістів і журналістів, а також притягнути винних до відповідальності.

  • На Катерину Гандзюк напали 31 липня 2018 року в Херсоні. Її облили сірчаною кислотою, після чого активістка потрапила до реанімації. Гандзюк померла 4 листопада.
  • В організації нападу підозрюють голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата цієї ж облради Олексія Левіна. Пʼятьох виконавців притягнуто до відповідальності. Мангер і Левін ще під слідством. 28 липня прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо них.