В Офісі президента хочуть, щоб Україна провела Олімпійські ігри у 2028 чи 2030 році

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Офісі президента хочуть, щоб Україна провела Олімпійські ігри у 2028 чи 2030 році

Соколовська Інна / УНІАН

Україна планує взяти участь у конкурсі на проведення Олімпійських ігор 2028 чи 2030 року. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак, передає пресслужба.

За його словами, Офіс президента разом з Національним олімпійським комітетом зараз працюють над питанням приїзду в Україну голови Міжнародного олімпійського комітету. Таке доручення ОП дав президент Володимир Зеленський.

Єрмак вважає, що це добра нагода показати, як Україна готується до того, щоб стати учасником конкурсу на проведення Олімпійських ігор.

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт наголосив, що це дало б «значний поштовх розвитку масового спорту і спорту вищих досягнень, зокрема його зимових видів».

У Зеленського вже не вперше заявляють про наміри боротися за участь України на проведення Олімпіади. Торік президент вже про це заявляв: «Нам потрібен певний план, що ми, скажімо, готові за 3—4 роки все побудувати, тоді можемо бути в черзі та прийняти Олімпіаду. Ми повинні бути амбітними».

Також минулого року президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь і Україна могли б подати спільну заявку на проведення Олімпійських ігор.

  • Із 24 липня по 9 серпня 2020 року у Токіо мали відбуватися ХХХІІ літні Олімпійські ігри. На початку березня оргкомітет розглядав можливість провести змагання без глядачів, лише з телетрансляцією.
  • 30 березня Міжнародні олімпійський і паралімпійський комітети й уряд Японії обрали нові дати проведення ігор — з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Але Олімпійські ігри в Токіо можуть скасувати, якщо вони не відбудуться наступного року.