ФК «Динамо» офіційно представив Луческу своїм головним тренером. Той розповів про свій тренерський штаб і прокоментував протести

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Футбольний клуб «Динамо» (Київ) офіційно представив нового головного тренера команди — румуна Мірчу Луческу.

Відповідну трансляцію вела пресслужба клубу.

В онлайн-пресконференції брали участь президент команди Ігор Суркіс, віцепрезидент Олексій Семененко і сам Луческу.

Спочатку Суркіс розповів про те, що відставка попереднього тренера Олексія Михайличенка відбулась за спільною згодою. Зараз він «трохи відпочине» і повернеться до роботи спортивного директора «Динамо». Також президент клубу розкрив і деталі контракту Луческу.

«Луческу прийшов через професійні якості. Питання грошового утримання було на останньому місці. Є бонусна система за потрапляння в Лігу Чемпіонів — це головний критерій, який я озвучив. Питання фінансові за контрактом ми вирішили за 10 хвилин», — пояснив він.

Окремо Суркіс прокоментував ситуацію із начебто звільненням Луческу та його лист про «відмову працювати в «Динамо».

«Мірча написав листа, що є тиск. Як порядна людина звернулася до мене, що його присутність у команді може завдати мені клопіт, моїй безпеці. Я йому відповів — усе можна почитати в інтернеті. Це порядний хід мудрої людини. Потрібно починати з чистого аркуша і підтримати людину, яка стільки досягла», — зазначив президент клубу.

Після цього слово взяв Луческу. Він наголосив, що прийшов у команду за результатами і готовий працювати, попри протести вболівальників. Луческу повідомив, що до його тренерського штабу ввійдуть колишні гравці «Динамо» Огнен Вукоєвич і Олег Гусєв, тренер воротарів Михайло Михайлов, а тренером із фізпідготовки стане італієць Дієго Лунго.

«Олег буде займатися групою атаки, тут є проблеми. Вукоєвич буде займатися серединою поля. Я буду займатися обороною і контролювати всі ланки. Ще є Дієго — італієць, тренер із фізпідготовки, він ще буде займатися проблемами в організації, адже він різнобічно розвинений. Будемо робити акцент на тому, щоб виключити мʼязові травми», — пояснив головний тренер «Динамо».

Луческу висловив впевненість, що прийшов у столичну команду «надовго», а вболівальники з часом будуть його підтримувати.

«У мене є емоції, запал, який дає можливість тренеру бути серед гравців, вести тренування, а не стояти осторонь. Я впевнений, що буду тренувати довгий час. Сподіваюся, що вболівальники, які поводяться по-іншому, із часом стануть на наш бік. Вони повинні оцінити мою сміливість, що прийшов в «Динамо», — вважає він.

  • Футбольний клуб «Динамо» (Київ) 23 липня офіційно повідомив, що новим головним тренером став екстренер «Шахтаря» Мірча Луческу. Контракт із ним розрахований на два роки з можливою пролонгацією на рік.
  • 74-річний Луческу очолював донецький «Шахтар» із 2004 до 2016 року. Потім він працював у петербурзькому «Зеніті» та збірній Туреччини.
  • Під час роботи у «Шахтарі» Луческу неодноразово дозволяв собі випади на адресу «Динамо», його президента Ігоря Суркіса, а також на той момент голови Федерації футболу України Григорія Суркіса.