В Уганді чоловіка відправили до вʼязниці на 11 років за вбивство рідкісної горили

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Уганді чоловіка відправили до вʼязниці на 11 років за вбивство рідкісної горили

Joshua J. Cotten / Unsplash

Убивцю однієї з найвідоміших гірських горил Уганди на імʼя Рафік відправили у вʼязницю на 11 років. Про це повідомляє BBC.

Фелікс Бʼямукама визнав себе винним в незаконному проникненні на територію парку Бвінді та вбивстві горили. Чоловік заявив, що горила напала на нього, і він змушений був її убити з метою самооборони. Розслідування показало, що Рафіка вбили гострим предметом, який поранив його внутрішні органи.

Бʼямукама також визнав себе винним у вбивстві невеликої антилопи дуїкер та чагарникової свині, а також у заволодінні мʼясом з них.

1 червня Бʼямукама та троє інших вирушили до непрохідного національного парку Бвінді для полювання на дрібних тварин. Горила пропала безвісти того ж дня, а вже 2 червня пошукова група виявила її тіло.

Рафіку було приблизно 25 років, він був лідером групи з 17 гірських горил.

«Смерть Рафіка робить групу нестабільною, і існує ймовірність того, що вона може розпастися, адже у них немає лідера», — заявили зоозахисники. Якщо це станеться, горили не захочуть вступати в контакт з людьми, що врешті може вплинути на туризм. Гірські горили — найпопулярніша цікавинка для гостей Уганди.

Гірські горили живуть тільки на територіях Демократичної Республіки Конго, Руанди та Уганди.

З 2000 року Міжнародний союз охорони природи надав гірській горилі статус «Під загрозою вимирання». Проте у вересні 2016 року стало відомо, що чисельність виду скоротилась на 70% за 20 років, тому статус змінили на «На межі зникнення».