Instagram заблокував пост Мадонни з дезінформацією щодо коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Instagram заблокував пост Мадонни з дезінформацією щодо коронавірусу

YouTube / Madonna

Соцмережа Instagram заблокувала одну з публікацій співачки Мадонни, у якій вона поширювала дезінформацію про коронавірус.

Про це повідомляє BBC.

У своєму пості співачка стверджувала, що вакцина проти COVID-19 вже винайдена, але її приховують, щоб «дозволити багатим стати ще багатшими». Instagram позначила відео написом: «Неправдива інформація». Соцмережа також направила користувачів на сторінку, яка викриває інформацію, представлену у відео.

Пізніше відео видалили зі сторінки Мадонни, але перед цим безліч шанувальників співачки висловили невдоволення цим роликом. Серед них була відомий музикант Енні Леннокс. «Це повне безумство! Я не можу повірити, що ви підтримуєте це небезпечне шарлатанство. Сподіваюся, ваша сторінка була зламана, і ви збираєтеся це пояснити», — написала вона.

На відео зображена група під назвою «Американські лікарі на передовій», яка виступає біля будівлі Верховного суду США. У ролику доктор Стелла Іммануель, лікарка з Хʼюстону, сказала, що вона успішно вилікувала 350 пацієнтів з коронавірусом за допомогою гідроксихлорохіна.

Соцмережі Facebook і Twitter раніше видалили це відео, позначивши його як дезінформацію. Обліковий запис сина Дональда Трампа взагалі заблокували на 12 годин за публікацію цього ролика.

  • Раніше Мадонна заявила, що у неї виявили антитіла до коронавірусу. При цьому про саму хворобу співачка раніше не повідомляла.
  • Напередодні Twitter видалила пост про те, що вже є ліки від коронавірусу, який ретвітнув президент США Дональд Трамп.
  • Перед цим Twitter заблокувала акаунт Дональда Трампа — молодшого, який опублікував відео про марність масок під час пандемії. Президент США Дональд Трамп теж ретвітнув кілька версій відео, але не завантажив їх самостійно — тому його не заблокували.