Мін’юст уже продав перші подарункові сертифікати у платні камери СІЗО

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Мін’юст уже продав перші подарункові сертифікати у платні камери СІЗО

Гонтар Володимир / УНІАН

Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що нова послуга подарункових сертифікатів у платні камери слідчих ізоляторів виявилася популярною — у перші години після запуску продали як мінімум чотири сертифікати.

Про це він розповів в ефірі «1+1».

Малюська розповів, що два подарункові сертифікати придбали за 12 тисяч гривень кожний. Вони дають можливість розміщення на місяць у платній камері Київського слідчого ізолятору. За його словами, це найдорожчі сертифікати, які є у продажу. Вартість сертифікатів стартує від 1 тисячі гривень.

Загалом, додам глава відомства, чотири продані сертифікати принесли на рахунки спеціальних фондів СІЗО 28 тис. грн.

  • Минулого тижня Міністерство юстиції вирішило продавати подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. Сертифікат можна придбати онлайн, а діятиме він 6 місяців. Мін’юст обіцяє «клієнтам» цілодобову охорону та триразове харчування.
  • 22 квітня Кабінет міністрів підтримав впровадження платних камер підвищеного комфорту. Ініціатива Міністерства юстиції спрямована на збір коштів для реформи інфраструктури. Попередньо проєкт триватиме до кінця 2021 року, після чого вирішать, чи продовжувати цю практику.
  • Загалом, платні камери в СІЗО вже існують в Києві, Чернігові, Львові, Чернівцях, Хмельницькому, Вінниці, Харкові, Житомирі, Івано-Франківську, Дніпрі та інших містах.