Віцепрезидента УАФ довічно відсторонили від футболу за напад на арбітра

Автори:
Костя Войтенко, Катя Мещерякова
Дата:
Віцепрезидента УАФ довічно відсторонили від футболу за напад на арбітра

ФК "Агробізнес"

Рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету Української асоціації футболу (КДК УАФ) віцепрезидента цієї організації Олега Собуцького довічно усунули від будь-якої діяльності, що так чи інакше повʼязана із футболом. Таке покарання він отримав за напад на арбітра після матчу першої ліги між ФК «Агробізнес» (Волочиськ) і ФК «Минай» (Ужгород).

Про це у четвер, 23 липня, повідомила пресслужба УАФ.

Раніше деякі ЗМІ повідомили, що Собуцький, який є почесним президентом «Агробізнесу», після матчу в суддівській кімнаті напав на головного арбітра зустрічі Юрія Іванова. Той нібито зняв побої та звернувся до поліції. Сам Собуцький заперечував, що чіпав арбітра при зустрічі.

Тепер же Асоціація визнала факт нападу віцепрезидента на суддю і ухвалила рішення довічно відсторонити його від футболу «за дії, які зашкодили іміджу УАФ і всього українського футболу в цілому». Крім того, «Агробізнес» оштрафували на 500 тисяч гривень, а клубу заборонили проводити матчі на домашньому стадіоні до окремого рішення Асоціації.

Собуцький вже заявив, що шокований рішенням УАФ, і назвав його прикладом «продажності системи». Він також упевнений, що за рішенням про дискваліфікацію стоїть президент Асоціації Андрій Павелко.

  • Українська асоціація футболу (раніше Федерація футболу України, ФФУ) — незалежна громадська спортивна організація. Під її егідою проходять усі професійні футбольні змагання у країні. УАФ є членом УЄФА і ФІФА.