Луцькому терористу Кривошу повідомили про підозру

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Луцькому терористу Кривошу повідомили про підозру

Максим Плохой / YouTube

Луцькому терористу Максиму Кривошу, який захопив автобус і тримав у заручниках 13 людей, повідомили про підозру.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Його звинувачують за декількома статями — вчинення терористичного акту, захоплення та тримання осіб як заручників, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК).

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

  • Вранці 21 липня о 09:35 в Луцьку, на Театральній площі Максим Кривош зі зброєю захопив автобус з 13 пасажирами у заручниках. Він вимагав від топчиновників записати відео, в якому вони називають себе «терористами в законі», а від президента вимагав сказати на камеру: «Фільм «Земляни» 2005 року дивитися всім».
  • О 21:00 Зеленський виконав вимогу зловмисника і записав відеозвернення. Після затримання Кривоша президент видалив відео.
  • Кривош спочатку відпустив трьох заручників. Трохи згодом, о 21:43 відпустив всіх решту заручників. Після того поліція одразу ж схопила терориста.
  • Крім того, у луцького терориста у Харкові був спільник, якого вже затримали. 44-річний чоловік співпрацює зі слідством. Правоохоронці зазначають, що під час обшуків знайшли у чоловіка 4 корпуси ручних гранат РГД-5, 2 корпуси ручних гранат Ф-1 та 6 запалів типу УЗРГМ до них, 3 учбово-імітаційні запали, 2 пістолети ТТ, пістолет Дрейзе і 100 патронів до них, гладкоствольну рушницю і 122 патрони до неї.