СБУ виявила в «Укрзалізниці» розкрадання десятків мільйонів на ремонті пасажирських вагонів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
СБУ виявила в «Укрзалізниці» розкрадання десятків мільйонів на ремонті пасажирських вагонів

Пресслужба СБУ

Служба безпеки України виявила масштабні розкрадання в «Укрзалізниці» на ремонті рухомого складу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Протягом 2018-2019 років приватні підприємці вступили у змову з деякими керівниками одного з департаментів та структурних підрозділів «Укрзалізниці». Посадовці забезпечували ділкам перемоги у тендерах, попри те, що «підрядники» не мали відповідних дозволів та сертифікатів на ремонт колісних пар для пасажирських вагонів. Вони також постачали товариству запасні частини неналежної якості та невідомого походження, завезені контрабандним шляхом з Росії. Загальна сума контактів становила майже 200 мільйонів гривень.

Шляхом фальсифікацій обсягів виконаних робіт фігуранти перевели у готівку та привласнили 50 млн гривень.

Зазначається, що за висновками фахівців, експлуатація на рухомому складі вказаних запасних частин могла створити реальні передумови до виникнення надзвичайних подій. Співробітники СБУ проводять у п’яти областях 27 обшуків у структурних підрозділах «Укрзалізниці», виробничих і офісних приміщеннях та місцях проживання фігурантів.

В офісі компанії-постачальника правоохоронці вилучили $65 тисяч, понад 2 мільйони гривень, печатки низки комерційних структур, залучених до фіктивних господарських операцій, у тому числі підроблену печатку національного перевізника.