У Німеччині проведуть концерт-експеримент за участі 4 тисяч людей, аби зʼясувати, як поширюється COVID-19

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Німеччині проведуть концерт-експеримент за участі 4 тисяч людей, аби зʼясувати, як поширюється COVID-19

Edward Cisneros / Unsplash

Німецькі науковці планують влаштувати концерт на 4 тисячі глядачів. Учасникам видадуть респіратори FFP2 та флуорисцентні (такі, що світяться) антисептики: це допоможе науковцям відстежити поверхні, яких торкалися найчастіше.

Про це повідомляє The Guardian.

Концерт відбудеться 22 серпня на закритому стадіоні в Лейпцигу, на ньому буде виступати німецький попспівак Тім Бендзко.

На сайті університету сказано, що заборона масового скупчення людей стала «реальною загрозою» для спортсменів та артистів, доходи яких напряму залежать від аудиторії.

Охочі взяти участь у цій програмі «Рестарт — 19» мають бути віком від 18 до 50 років із негативним результатом тесту на коронавірус. Тест має бути терміном не пізніше 48 годин.

Під час першого концерту 4 тисячі слухачів будуть поводитись так, як це було до пандемії — без дистанції. На другому вони будуть потрапляти на стадіон через більшу кількість входів, а кожне друге місце на трибунах заблокують. На третій допустять всього 2 тисячі чоловік, які будуть перебувати один від одного строго на відстані 1,5 метра.

Дослідники хочуть дізнатися, як під час пандемії потрібно організовувати заходи в закритих приміщеннях з великою кількістю відвідувачів, щоб ризик поширення коронавірусу був мінімальним.