Швейцарія виділяє Україні понад 3 мільярди гривень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Швейцарія протягом трьох років виділить Україні понад 3 мільярди гривень допомоги.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

За програмою співробітництва Швейцарії та України у 2020—2023 роках буде виділено близько 108 мільйонів швейцарських франків (3,18 млрд грн). Ці кошти спрямують на гуманітарну та технічну допомогу.

«Без сумніву, Україні та Швейцарії цікаво розвивати подальше партнерство і двосторонню співпрацю… Ми домовились розвивати ті напрями співпраці, що становлять взаємний інтерес для обох країн. Їх визначає підписаний сьогодні Меморандум про партнерство щодо двосторонніх відносин», — заявив президент Володимир Зеленський.

  • Президент Володимир Зеленський і президент Швейцарії Симонетта Соммаруга підписали низку двосторонніх угод, одна з яких передбачає спрощення оформлення віз.
  • Симонетта Соммаруга — швейцарський соціал-демократичний політик, член Федеральної ради Швейцарії, глава Департаменту юстиції та поліції з 1 листопада 2010 року. Обрана віцепрезидентом Швейцарії на 2014 рік. Наступного року була обрана і виконувала обовʼязки президента Швейцарії. За неї Швейцарія була в десятці рейтингу ефективності урядів Всесвітнього економічного форуму.