Конгрес США схвалив поправки за посилення санкцій проти «Північного потоку — 2»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Конгрес США схвалив поправки за посилення санкцій проти «Північного потоку — 2»

Nord Stream 2 / Aксель Шмидт

Палата представників Конгресу США одноголосно схвалила поправки про посилення санкцій проти будівництва газопроводів «Північний потік — 2» і «Турецький потік». Голосування транслювалося на сайті нижньої палати законодавчого органу Сполучених Штатів.

Санкції стосуються іноземців, які продають, здають в оренду або надають судна для прокладання труб.

Обмежувальні заходи внесуть до проєкту оборонного бюджету.

Перед цим Державний секретар США Майкл Помпео анонсував нові санкції проти російського газопроводу. «Забирайтеся зараз або ви йдете на ризик», — звернувся він до інвесторів, нагадавши їм про некомфортні наслідки.

За словами Помпео, «Північний потік — 2» — це некомерційний проєкт і один з ключових інструментів для «зловживання та розширення залежності Європи від поставок енергоносіїв».

  • Претендент на завершення будівництва газопроводу «Північний потік — 2», судно «Академік Черський» змінило власника, що дозволить «Газпрому» уникнути нових санкцій США.
  • 30 жовтня 2019 року Данія надала дозвіл на будівництво російського газопроводу «Північний потік — 2» у винятковій економічній зоні країни. Данія була останньою країною, від якої росіяни чекали дозволу.