Атака на Twitter: криптовалютні біржі завадили хакерам отримати понад $280 мільйонів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Videvo

Низка криптовалютних бірж запобігла переказуванню понад $280 млн хакерам під час нещодавньої атаки на Twitter.

Про це повідомляє The Verge.

Зазначається, що Coinbase та інші криптовалютні біржі змогли перешкодити деяким клієнтам переказати біткоїни хакерам. Біржі внесли до чорного списку адреси гаманця хакерів. Зокрема, Coinbase заявила, що вона завадила понад тисячі клієнтів відправити хакерам біткоїни на суму близько $280 млн. Лише 14 користувачів Coinbase встигли переказати криптовалюту на суму близько $3 тис.

«Ми помітили шахрайство і почали блокувати транзакції протягом декількох хвилин після першої хвилі повідомлень», — заявив представник Coinbase.

Акаунти в Twitter, які належать криптовалютним біржам, у тому числі Binance та Gemini, також зазнали атаки. Один з директорів Coinbase повідомив, що дізнався про хакерську атаку відразу після публікації твітів з акаунтів інших бірж.

  • 15 липня хакери зламали Twitter-акаунти засновників компаній Microsoft, Tesla і Apple, а також колишнього президента США Барака Обами, кандидата в президента Джо Байдена і багато інших. Шахраї залишили в цих акаунтах схожі твіти з закликом надсилати біткоїни на певні гаманці і обіцянкою повернути криптовалюту у подвійному розмірі.
  • Унаслідок атаки зловмисники отримали не так уже й багато. Згідно з відкритими платформами перевірки біткоїн-гаманців, користувачі Twitter встигли переказати хакерам трохи більше ніж $100 тисяч.
  • ФБР почало розслідування атаки. Також через неї Twitter тимчасово заблокувала всі акаунти, паролі до яких змінювали або намагалися змінити протягом останніх 30 днів.