У київському кафе біля «Лісової» стався вибух. Пристрій був у сумці, яку залишили під столом

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У київському кафе біля «Лісової» стався вибух. Пристрій був у сумці, яку залишили під столом

Oleg Och / Google maps

Сьогодні в Києві стався черговий вибух — цього разу в кафе біля станції метро «Лісова». Поліція повідомляє, що вибухнула сумка, яку залишили під столом. Раніше, 17 липня, вибух стався біля станції метро «Шулявська». Тоді від розриву невідомого пристрою постраждали чотири особи.

Про інцидент повідомляє столична поліція.

Зазначається, що вибух стався о 15:30 на вулиці Біломорській, що біля станції метро «Лісова». За даними поліції, вибухнула сумка, яку залишили під столом в одному з кафе на вулиці.

Внаслідок вибуху ніхто не постраждав, поліція встановлює обставини події.

Як повідомили «Бабелю» працівники одного з кафе на вул. Біломорській, вибух стався у закладі біля торгового центру «Даринок», ближче до супермаркета «Сільпо». У поліції відмовилися коментувати подробиці інциденту.

За інформацією сайту «Обозреватель», пристрій у спортивній сумці здетонував у кафе Burger Sushi Point, на території «Даринку».

kyiv.npu.gov.ua

Як повідомила поліція пізніше, у сумці знаходилась салютна установка, яка вибухнула з невідомих причин. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 ККУ — хуліганські дії, вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

Порушникам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

  • Увечері 17 липня біля входу в метро «Шулявська» в урні для сміття стався вибух. Тоді повідомляли, що постраждав один перехожий — він отримав травму ноги. Мер Києва Віталій Кличко писав, що це студент, і він у тяжкому стані. Пізніше повідомили про чотирьох постраждалих.