ЗСУ взяли на озброєння бронеавтомобіль «Дозор-Б». Він пройшов випробування боєм

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Збройні сили України прийняли на озброєння тактичний бойовий бронеавтомобіль «Дозор-Б», який був створений Харківським бюро ім. Морозова.

Як повідомляє держконцерн «Укроборонпром», до складу якого входить бюро, відповідний наказ був виданий Міністерством оборони 3 липня.

«Дозор-Б» пройшов через випробування в бойових умовах на Донбасі. На фронт перша партія потрапила ще в 2016 році. Після цього машину допрацювали і вдосконалювали за рахунок коштів Харківського бюро. В розробці і будівництві також брав участь Львівський бронетанковий завод, який поставив 10 «Дозорів» у ЗСУ в липні 2016 року для підконтрольної експлуатації. Останні зміни у бронеавтомобіль внесли в цьому році.

Зараз у Харкові та Львові йде підготовка до запуску серійного виробництва «Дозорів»

Укроборонпром

Укроборонпром

«Дозор-Б» — це повнопривідна броньована машина з колісною формулою 4х4. Багатоцільовий бронеавтомобіль призначений для перевезення особового складу, озброєння і військового устаткування масою до 2 тонн. «Дозор-Б» може використовуватися в підрозділах сухопутних військ, військової поліції, розвідувальних і тилових підрозділах. Автомобіль має кілька версій — бронетранспортер, санітарний броньовик, командно-штабна машина, розвідувально-дозорна та інші спеціальні машини.