Справа Шеремета: у МВС запевняють, що підозрювана Яна Дугарь не має алібі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Справа Шеремета: у МВС запевняють, що підозрювана Яна Дугарь не має алібі

Facebook / Yuliya Tolmachova

У Міністерстві внутрішніх справ запевняють, що у підозрюваної в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Яни Дугарь немає алібі, яке неможливо було б спростувати.

Про це пише пресслужба МВС.

Правоохоронці зазначають, що мають низку доказів, які начебто підтверджують підозру щодо Дугарь, зокрема записи з камер відеоспостереження та результати експертиз.

Водночас вони також спростовують заяви її адвокатів, які запевняють, що Дугарь напередодні вбивства Шеремета перебувала у військовому шпиталі в Покровську. За даними МВС, з 47 допитаних людей, які проходили службу в цьому шпиталі, жоден не зміг підтвердити її перебування там під час вбивства Шеремета. Медсестру на ім’я Яна згадали лише 6 допитаних пацієнтів шпиталю зі 101, до того ж 4 з них не лікувались там у період з 15 до 18 липня 2016 року.

«Разом з тим, документально підтверджено, що підозрювана брала участь лише у 4-х операціях, які відбувались упродовж 01.07.2016 — 07.07.2016. Записи за інші дні про неї відсутні. Стороною захисту неодноразово стверджувалось про неможливість залишення Яною Дугарь військової частини, в якій вона проходила службу. Але тільки за два місяці документування слідством доведено самовільне залишення місця служби загальним строком 22 доби», — зазначили в МВС.

Також правоохоронці виявили підроблені підписи Дугарь за липень 2016 року, які були зроблені аж в листопаді. А свідок Хомицький, який під час суду підтверджував алібі Дугарь, під час допиту слідчими не зміг підтвердити свої слова.

  • 13 липня суд змінив запобіжний захід Яні Дугарь. Їй дозволили пересуватися країною і зняти електронний браслет.
  • 22 травня стало відомо, що поліція закінчила досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Шеремета за підозрою музиканту Андрію Антоненку, лікарці Юлії Кузьменко і військовій медсестрі Яні Дугарь.
  • Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозри. Андрій Антоненко тепер є не організатором убивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.