Депутат Третьякова, яка говорила про «неякісних дітей», зібралася боротися з «сектами»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Депутат Третьякова, яка говорила про «неякісних дітей», зібралася боротися з «сектами»

УНІАН

Депутат від партії «Слуга народу» Галина Третьякова заявила про розробку законопроєкту про діяльність «деструктивних релігійних організацій», яким займається її Комітет із питань соціальної політики. Раніше Третьякова говорила, що в батьків, які народжують заради матеріальної допомоги, виходять діти «дуже низької якості».

Про це повідомляє «Громадське».

За словами Третьякової, необхідно обмежити діяльність релігійних організацій, які працюють як «фінансові установи», що викачують з вірян гроші.

«В Америці це дуже потужно обговорювалося, у нас, на жаль, ці відносини не врегульовані. Релігійними установами може прикриватися фінансова установа, яка може забирати у людей їхнє майно», — зазначила депутат.

Третьякова заявила, що в таких організаціях використовують «нейролінгвістичне програмування». Варто зазнаити, що частина науковців схильні вважати його існування оманою.

«Така проблема є, коли під релігійною установою ховається фінансова установа, яка, в тому числі, і з «чорними нотаріусами», яка хоче забрати у людини її майно, користуючись тим, що людина в біді. Програмуванням починають робити все, щоб вона в цю організацію принесла кошти. Потрібно, щоб ми їм протидіяли», — зазначила голова Комітету соціальної політики.

Як зазначав кандидат юридичних наук Сергій Павленко у статті щодо протидії діяльності деструктивних релігійних організацій у 2017 році, в Україні діють понад тисячу таких організацій. Більшість із них має закордонне походження, а понад половину складу їхніх адептів в Україні становлять жінки та молодь.

На переконання науковця, чинне законодавство України має чимало прогалин, які дають змогу релігійним культам деструктивного типу безперешкодно здійснювати свою протиправну діяльність.

«Низька ефективність протидії релігійним культам деструктивного типу значною мірою зумовлена відсутністю в правоохоронній системі адекватного організаційно-правового механізму, невід’ємною частиною якого є ефективна методика кримінологічного моніторингу діяльності нових релігійних рухів, екстремістських організацій, неонацистських формувань», — писав він.