Куба відзначає перший день без нових випадків зараження коронавірусом

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Куба відзначає перший день без нових випадків зараження коронавірусом

Linhao Zhang / Unsplash

Вперше за останні 130 днів Куба відзначає перший день без жодного випадку зараження коронавірусом в країні. Таким чином епідемічна ситуація нормалізується і населення повертається до рутини, але з масками та соціальною дистанцією. Тим часом ВООЗ відзначає рекордне зростання кількості заражень у світі.

Про це повідомляє Reuters.

Голова епідеміологічної служби Куби Франциско Дюран навіть зняв маску під час ефіру, на якому оголосив про відсутність нових випадків. У суботу Дюран зробив те саме, сповістивши про єдиний випадок у столиці.

Протягом минулого тижня на Кубі зафіксували лише кілька нових випадків коронавірусу. Головний епідеміолог країни фактично дозволив людям відсвяткувати перший день без заражень у неділю відвідуванням пляжу.

«Я завжди кажу залишатись у безпеці, вдома, але ж я знаю, скільки вас піде сьогодні на пляж», — з посмішкою заявив Дюран на телебаченні.

Гавана, в якій проживає трохи більше двох мільйонів мешканців, перебуває на першій з трьох стадій пом’якшення карантину. Мешканці столиці можуть користуватися транспортом, ходити на пляжі, у ресторани, бари, відвідувати інші центри дозвілля, але в масках і з дотриманням соціальної дистанції.

В країні вдалося зберегти низький рівень поширюваності коронавірусу завдяки потужній та доступній системі охорони здоров’я попри загальний низький рівень життя. Інші заходи, як-от пошук хворих від дому до дому, ізоляція хворих, тих, у кого була підозра чи тих, із ким контактували інфіковані, дозволили втримати загальну кількість заражених на рівні 2 500 осіб.

Всього 87 людей померли від ускладнень.