У Сєвєродонецьку СБУ затримала одного з організаторів «референдуму» в Луганській області

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Сєвєродонецьку СБУ затримала одного з організаторів «референдуму» в Луганській області

СБУ

Служба безпеки України затримала в Сєвєродонецьку одного з ключових організаторів «референдуму» зі створення так званої «ЛНР». Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисник — колишній український чиновник, який багато років працював на керівних посадах в органах внутрішніх справ і очолював управління транспорту Луганської міськради. Навесні 2014 року він приєднався до бойовиків і став активним учасником антиукраїнських мітингів у Луганську.

СБУ повідомляє, що зрадник отримав посаду «голови координаційної народної ради Луганської області». Він брав активну участь в організації та проведенні у регіоні «референдуму» 2014 року.

Протягом кількох років колишній чиновник намагався займатися бізнесом на окупованій території, але потім вирішив отримати закордонний паспорт, придбати нерухомість і легалізуватися на підконтрольній Україні території. Під час операції співробітники СБУ встановили, що він перебуває в Сєвєродонецьку.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі.