Ексрадник Кличка Бахматов заявив, що йому потрібно $3 мільйони для «Офісу трансформацій»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Ексрадник Кличка Бахматов заявив, що йому потрібно $3 мільйони для «Офісу трансформацій»

Євген Малолєтка / «Бабель»

Ексраднику мера Києва Максиму Бахматову потрібно $3 мільйони, щоб найняти експертів і аналітиків, оплатити послуги Ernst&Young та «Офісу трансформації» столиці. Про це Бахматов розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Можна заощадити цих 20—30 тисяч доларів і купити 20 айфонів або пів квартири, а можна ці гроші інвестувати в громаду. Спочатку вкладаєш, потім отримуєш. Зараз я показав, що можу все в цьому приміщенні, а тепер буду збирати гроші. Мені потрібно $3 мільйони, щоб найняти експертів і аналітиків, оплатити послуги Ernst&Young та «Офісу трансформації». У мене їх немає», — пояснив Бахматов.

Гроші він планує брати у міжнародних компаній — Міжнародного банку, Європейського банку. Ймовірно, за словами Бахматова, гроші будуть проходити через громадську організацію — інвестори будуть давати кошти під конкретні результати.

«Я нічого нового не вигадую. Через це пройшли Ліверпуль, Лондон, Варшава, Гельсінкі. У них теж є офіси трансформації, є мер — публічна фігура, і є чувак, який вʼ*бує і вирішує питання. За великим рахунком, Віталій Володимирович має найняти мене і сказати: «Вирішуй питання», — пояснив він.

Бахматов додав, що у команді Офісу трансформацій пʼять-сім людей — це експерти з транспорту, медіа, адміністратори та менеджмент. Один з них отримує зарплату від КМДА, решта — від Бахматова.

  • 17 липня Макс Бахматов заявив, що залишає свою посаду, але має намір повернутися через чотири місяці — після місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня.
  • Посаду радника Віталія Кличка Бахматов обіймав з вересня 2019 року.