У Кремлі заперечили причетність до хакерських атак на організації, які розробляють вакцини від коронавірусу

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У Кремлі заперечили причетність до хакерських атак на організації, які розробляють вакцини від коронавірусу

Mikhail Svetlov / Getty Images

У Кремлі спростували причетність Росії до хакерських атак на іноземні організації, які займаються розробкою вакцини від коронавірусу.

Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє РБК.

«Можемо сказати одне — Росія не має до цих спроб [викрасти дані фармкомпаній] ніякого відношення», — сказав Пєсков.

За його словами, Москва не сприймає такі звинувачення, «так само як і чергові голослівні звинувачення у втручанні у вибори 2019 року».

  • 22 липня Британія опублікує звіт, якому розглядається широкий спектр діяльності Росії — від традиційного шпигунства до підривної діяльності. Найбільший інтерес викликає можливе втручання в референдум про Brexit 2016 року і парламентські вибори 2017 і 2019 років. Це перший раз, коли Британія публікує дані про російське втручання.
  • Раніше Національний центр кібербезпеки Великої Британії попереджав, що російські хакери можуть атакувати організації, які займаються розробкою вакцини проти коронавірусу.
  • «Протягом 2020 року APT29 здійснювала атаки на різні організації, які займаються розробкою вакцини проти коронавірусу в Канаді, Сполучених Штатах і Великій Британії, щоб вкрасти інформацію про розробку та тестування препаратів», — пишуть у заяві Національного центру, але не уточнюють, чи вдалося їм вкрасти якусь інформацію.