Кібератака у Twitter: соцмережа тимчасово заблокувала зламані акаунти відомих людей. Акції компанії обвалилися

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Videvo

Соцмережа Twitter на час розслідування тимчасово заблокувала акаунти Ілона Маска, Білла Гейтса, Барака Обами, Джо Байдена та багатьох інших відомих людей, які були зламані невідомими хакерами.

Про це йдеться на офіційних сторінках Twitter.

«Тільки-но нам стало відомо про інцидент, ми негайно заблокували зламані акаунти та видалили твіти, опубліковані зловмисниками. Ми також обмежили функціональність для значно більшої групи облікових записів, як і для всіх верифікованих облікових записів (навіть тих, у яких немає жодних ознак зламу), але ми продовжуємо всебічно розслідувати це», — повідомили у соцмережі.

Там зазначили, що відновлять доступ для відомих людей лише після того, коли впевняться у безпеці користування цими акаунтами. За попередніми даними розслідування, хакери змогли отримати доступ до облікових записів після кібератаки на деяких співробітників Twitter. Після цього вони отримали можливість зайти у внутрішні системи соцмережі.

Через злам акаунтів акції Twitter обвалилися на торгах на 4%.

  • 15 липня хакери зламали Twitter-акаунти засновника компанії Microsoft Білла Гейтса, засновника компанії Tesla Ілона Маска, компанії Apple, колишнього президента США Барака Обами та чинного кандидата у президенти Джо Байдена і багато інших. Шахраї залишили у цих акаунтах схожі твіти із закликом надсилати біткоїни на певні гаманці й обіцяли повернути криптовалюту назад у подвійному розмірі.
  • Унаслідок атаки зловмисники отримали не так вже й багато. Згідно з відкритими платформами перевірки біткоїн-гаманців, користувачі Twitter встигли перевести хакерам трохи більше 100 тисяч доларів.