Адміністрація Трампа відмовилась від свого плану видворяти студентів онлайн-форми навчання

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Адміністрація Трампа відмовилась від свого плану видворяти студентів онлайн-форми навчання

Alex Wong / Getty Images

Адміністрація Дональда Трампа відмовилася від свого плану скасувати візи F-1 і M-1 для іноземних студентів, якщо восени 2020 року їхні виші будуть проводити заняття тільки в онлайн-форматі.

Про це повідомляє The Independent.

Це рішення Адміністрація ухвалила за тиждень після указу, який критики назвали черговою спробою Трампа провести антиімміграційну політику під егідою боротьби з COVID-19.

Таким чином іноземним студентам на законних підставах дозволили залишатися в країні, навіть якщо їхні навчальні заклади змінять форму навчання через коронавірус.

Що сталось?

7 липня імміграційна та митна поліція США повідомили, що іноземним студентам заборонять перебувати на території США, якщо восени 2020 року їхні виші будуть проводити заняття тільки в онлайн-форматі.

Студентам, які тільки збираються отримати візи F-1 і M-1, відмовлять у вʼїзді в США, якщо обрані ними програми навчання в наступному семестрі повністю будуть проходити в онлайн-форматі. Якщо у студента хоча б частина занять буде проходити очно, йому дозволять перебувати в США. При цьому навчальний заклад має відзвітувати, що студент, який навчається за змішаною програмою, бере мінімальну кількість онлайн-занять.