Рада збереться 13 липня на ще одне позачергове засідання

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Рада збереться 13 липня на ще одне позачергове засідання

Pavlo Gonchar / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання ще одного позачергового засідання 13 липня.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Зазначається, що засідання відбудеться на вимогу президента Володимира Зеленського. Розпочнеться воно відразу після попереднього засідання.

На розгляд нардепам буде винесений лише один документ — законопроєкт про посилення відповідальності за водіння в нетверезому стані. Зокрема, документ збільшує штрафи за кермування напідпитку, впроваджує штрафи за покидання місця ДТП, а також «зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності».

  • Президент Володимир Зеленський підписав 3 липня законопроєкт, який скасовує кримінальну відповідальність за водіння автомобіля в нетверезому стані.
  • Міністерство внутрішніх справ хоче посилити відповідальність за кермування автомобілем у нетверезому стані. За словами міністра Авакова, на розгляді в парламенті перебуває законопроєкт № 2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху». Він посилює відповідальність водіїв за смертельні ДТП у стані алкогольного сп’яніння.