У Чернівцях пом’якшують карантин. Там запускають громадський транспорт у «докарантинному» режимі

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У Чернівцях пом’якшують карантин. Там запускають громадський транспорт у «докарантинному» режимі

Victor Xok / Unsplash

Міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) у Чернівцях помʼякшила карантинні обмеження. У місті відновили звичайний докарантинний розклад транспорту замість спецрежиму.

Про це повідомляє Укрінформ.

«На сьогоднішньому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС скасували рішення про призупинення громадського транспорту і, відповідно, ліквідували спецперевезення», — сказав Середюк.

Поки невідомо, коли саме послаблять карантин, оскільки необхідне ще відповідне рішення, яким затверджувався тимчасовий режим.

«Швидше за все, ще завтра скликатиметься засідання виконавчого комітету, де будуть остаточно вирішені нюанси щодо оплати тощо. Наразі це питання вивчають юристи», — уточнив заступник міського голови.

Він також додав, що рішення про відкриття дитсадків не розглядали (хоча планували раніше), оскільки їхнє відкриття заборонила обласна комісія.

  • В Україні сім областей не готові до послаблення карантину. До послаблень не готові Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Рівненська, Харківська та Чернігівська області.
  • Минулої доби в Україні виявили 612 нових випадків коронавірусу. Загальна кількість інфікованих наближається до 54 тисяч.