Поранення активіста в Миколаєві: поліція повідомила, що він розбирав пістолет

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Миколаєві активіст, якого напередодні шпиталізували з вогнепальним пораненням у голову, перед тим, як стався постріл, розбирав пістолет травматичної дії.

Про це повідомили у пресслужбі поліції області.

За даними поліції, вчора ввечері постраждалий разом із цивільною дружиною та друзями відпочивали в розважальному закладі та вживали алкоголь. Після одинадцятої вечора вони вдвох повернулись додому. Коли жінка перебувала на балконі, чоловік розбирав травматичний пістолет.

Вона розповідає, що через деякий час почула постріл та побачила, що її чоловік упав. Вона викликала брата постраждалого і разом вони звернулись по допомогу до медиків.

На місці події під час огляду поліцейські виявили гранату, помпову рушницю та набої. За даними дозвільної системи, на чоловіка зареєстрована тільки гладкоствольна помпова рушниця.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 128 ККУ — необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Наразі чоловік госпіталізований, медики надають йому необхідну допомогу.

  • Раніше стало відомо, що вранці 11 липня з власного дому шпиталізували 33-річного чоловіка з вогнепальним пораненням у голову. Під час операції встановили характер травми — ненаскрізне вогнепальне поранення в голову.
  • Поліція повідомляє, що 33-річний поранений — активіст громадської організації. Водночас видання «Цензор.Нет» із посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомило, що потерпілий — очільник обласної організації Всеукраїнського обʼєднання «Свобода» Демид Губський.