Таїланд заперечує закиди зоозахисників про те, що мавп примушують збирати кокоси

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Таїланд заперечує закиди зоозахисників про те, що мавп примушують збирати кокоси

Syed Ahmad / Unsplash

Уряд Таїланду спростував повідомлення організації РЕТА (People for the Ethical Treatment of Animals, Люди за етичне ставлення до тварин) про те, що мавп змушують збирати кокоси. Про це повідомляє Reuters.

Представник країни заявив, що «майже не існує» використання мавпячої праці.

Заступник міністра сільського господарства Таїланду заявила, що 200 тисяч тайських виробників кокосів у переважній більшості використовують людську працю і машини для збору врожаю.

«Навіть усіх мавп з усього лісу буде недостатньо для промисловості, тому що ми експортуємо сотні тисяч кокосів щороку», — сказала вона

За даними уряду, минулого року Таїланд експортував кокосового молока на суму $396 мільйонів. 8% експорту припадає на Велику Британію.

Про що йдеться?

Організація РЕТА (People for the Ethical Treatment of Animals, Люди за етичне ставлення до тварин) виявила в Таїланді вісім ферм, де утримували мавп, яких змушували збирати кокоси. Вважається, що ці тварини здатні збирати до тисячі кокосів на день, а людина — тільки 80.

Крім того, на фермах виявили «школи», де тварин вчили кататися на велосипедах або грати в баскетбол для розваги туристів. Багатьох із цих тварин ще дитинчатами виловлюють у дикій природі, садять на ланцюг або в клітки.