МЗС: Саакашвілі не уповноважений представляти позицію України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МЗС: Саакашвілі не уповноважений представляти позицію України

Pyotr Sivkov \ Getty Images

Міністерство закордонних справ заявило, що голова виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіл Саакашвілі не уповноважений представляти позиції української держави.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«У цьому звʼязку наголошуємо, що українським законодавством чітко визначено перелік посадових осіб і державних органів, які наділені повноваженнями висловлювати офіційну позицію Української держави. Публічні висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави», — йдеться у заяві.

Також МЗС підкреслює, що Україна високо цінує стратегічне партнерство з Грузією та підтверджує свою готовність розвивати двосторонні відносини у дусі дружби та добросусідства.

  • Міністерство закордонних справ Грузії вдруге викликало посла України в Тбілісі Ігоря Долгова після заяви Міхеіла Саакашвілі.
  • Напередодні Саакашвілі назвав уряд Грузії «нелегітимним» і заявив, що «ні на секунду» не визнає законність ситуації в країні. У відповідь на це глава комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Іраклій Сесіашвілі заявив, що ці висловлювання не залишаться без реагування, і за це спитають з України.