Канада заборонила імпорт цуценят з України після загибелі десятків собак на борту МАУ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Канада заборонила імпорт цуценят з України після інциденту із загибеллю 38 тварин на борту літака МАУ, який летів з Києва у Торонто.

Про це повідомили у пресслужбі уряду Канади.

«Канадське агентство з контролю якості харчових продуктів (CFIA) серйозно ставиться до захисту тварин. Після розслідування, проведеного CFIA щодо значної партії цуценят з України, агентство вирішило скасувати дозвіл на імпорт цуценят для продажу віком до восьми місяців з України», — наголосили в уряді.

Агентство припинило видавати нові дозволи, починаючи з 6 липня. Заборона діятиме, поки CFIA не переконається, що українська сторона виконує всі умови імпорту і дотримується міжнародних стандартів для безпечного перевезення тварин.

Що сталося?

13 червня на рейсі «Міжнародних авіалінії України», який летів з Києва до Торонто, загинули 38 тварин. Зокрема, про ситуацію розповідала очевидиця Еббі Лорензен. Вона приїхала в аеропорт, щоб забрати кота друга, і побачила, як працівники складають мертвих тварин у сміттєві пакети.

Через загибель тварин поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за статтею 299 ККУ — жорстоке поводження з тваринами. А МАУ розпочала службове розслідування та відсторонила від роботи директора з вантажних перевезень.