В Англії після карантину відкрили ресторани, бари та перукарні. Вони були закриті 3 місяці

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У суботу, 4 липня, в Англії в рамках послаблення карантину відкрили ресторани, бари та перукарні.

Про це пише Reuters.

Барам дозволили працювати з 6 ранку. Деякі перукарні взагалі встигли відкритися опівночі. Через таке масштабне послаблення подію вже називають «суперсуботою».

Видання The Sun прогнозує, що лише в суботу в Англії може бути випито близько 8,5 мільйона літрів пива. У поліції вже занепокоєні тим, що це може спричинити велику кількість правопорушень на тлі безвідповідальної поведінки людей через алкогольне сп’яніння.

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон закликав громадян бути відповідальними та не порушувати правила соціального дистанціювання, адже саме від цього залежатиме процес відновлення бізнесу.

«Успіх цих підприємств, кошти для існування тих, хто покладається на них, і, в кінцевому підсумку, економічне здоровʼя всієї країни, залежить від того, наскільки відповідально кожен з нас буде діяти», — пояснив він.

Наразі у барах буде заборонено стояти біля барних стійок, у закладах не буде живої музики. Також власники повинні будуть повідомляти, якщо будь-хто із співробітників заразиться коронавірусом.