Суд РПЦ позбавив сану духівника Поклонської, який захопив монастир з допомогою «ветеранів Донбасу»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Єпархіальний суд Російської православної церкви (РПЦ) позбавив сану уральського схиігумена Сергія (Романова), який заперечував існування коронавірусу, закликав не брати участі у голосуванні за поправки до Конституції РФ, а також захопив Середньоуральський жіночий монастир за допомогою козаків та «ветеранів Донбасу».

Про це повідомляє ВВС.

Суд визнав схиігумена винним у порушенні священицької присяги, канонів і чернечих обітниць, постановивши «викинути» Романова зі священного сану.

Сергій на засідання суду не прийшов. Тепер рішення має затвердити патріарх Кирило, але Сергій може подати апеляцію в загальноцерковний суд у Москві. Після позбавлення сану його повернення неможливе. Середньоуральський жіночий монастир, який захоплював Сергій, повернеться під управління Єкатеринбурзької єпархії.

  • У травні Сергію заборонили служіння у монастирі і позбавили права настоятеля жіночого монастиря після того, як він «проклинав» тих, хто закриває храми через коронавірус.
  • У середині червня він захопив монастир, усунув настоятельку і вигнав звідти представників Єкатеринбурзької єпархії. За його ініціативою у монастирі організували цілодобове чергування козаків.