ДБР вилучило у ракетної бригади прилади для націлювання ЗРК. Військові заявляють про «підрив» протиповітряної оборони

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ДБР вилучило у ракетної бригади прилади для націлювання ЗРК. Військові заявляють про «підрив» протиповітряної оборони

Державне бюро розслідувань провело обшуки і вилучило в одній із зенітних ракетних бригад надвисокочастотні прилади — клістрони, які використовуються для наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

Про це повідомляється на сторінці Командування повітряних сил ЗСУ у Facebook.

Обшуки відбулися у трьох військових частинах на території Київської, Одеської та Херсонської областей. Зокрема, на території бази 96-ї зенітної ракетної бригади слідчі ДБР вилучили чотири клістрони та відповідну супроводжувальну документацію.

«Слідчі інкримінують посадовим особам суттєві порушення у закупівлі клістронів. Разом з тим, у згаданій постанові суду не йде мова про вилучення, а лише «про огляд військової частини А2860 та підпорядкованих їй зенітних ракетних дивізіонів», — повідомило командування.

Військові пояснюють, що створений запас надвисокочастотних приладів, у разі виходу з ладу зенітного ракетного комплексу, дозволяє швидко відновити його боєздатність. «Відсутність вилучених приладів може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об’єкти держави», — підкреслило командування.