Під час карантину пограбували будівлю Європарламенту. У депутатів зникли компʼютери та планшети

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Під час карантину пограбували будівлю Європарламенту. У депутатів зникли компʼютери та планшети

European Parliament / Flickr

Щонайменше у 50 членів Європарламенту вкрали компʼютери, планшети та інші предмети з їхніх офісів у будівлі парламенту, коли їх самих не було на робочому місці через локдаун. Про це повідомляє Politico.

У березні президент Європарламенту Давид Сассолі запровадив суворі заходи, що забороняють доступ стороннім відвідувачам до будівлі організації, і закликав членів Європарламенту працювати зі своїх країн, аби запобігти поширенню коронавірусу. Парламент залишався майже порожнім до травня.

Німецький депутат Європарламенту Ніко Семсротт, у якого вкрали два ноутбуки, заявив, що розчарований відсутністю відповіді з боку Генерального директорату з безпеки Європейського парламенту: «Це величезний скандал, і я не знаю, чому всі мовчать. Ми майже впевнені, що вони [грабіжники] перерили всі наші речі, оскільки в офісі було дуже брудно», — сказав він.

Семсротт попередив колег про крадіжки в електронному листі і розмістив на YouTube відео, на якому показує, як злодії відкрили ящик у столі.

Представник парламенту заявив, що їм повідомили про крадіжки у квітні, після чого вони посилили охорону, яка патрулювала офіси. Інші офіційні представники Європарламенту повідомляють, що від зловмисників постраждали приблизно 50 осіб.

Массімо Казанова, член Європарламенту від Італії, написав на своїй сторінці в Facebook, що подав скаргу до парламенту після того, як кілька «хороших невідомих людей» увірвалися в його офіс і «зламали замки шаф в пошуках невідомо чого».

Казанова сказав, що нічого не зникло.

  • На початку квітня Сассолі повідомив, що безхатьки Брюсселя зможуть жити в будівлі парламенту в період пандемії. На кухнях для них і медичних працівників готуватимуть безкоштовні обіди.
  • Раніше парламент передав одну зі своїх будівель у Брюсселі під госпіталь. А штаб-квартиру в Страсбурзі — під центр тестування на коронавірус.