За місяць роботи камер автофіксації водії сплатили 31 мільйон гривень штрафів

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
За місяць роботи камер автофіксації водії сплатили 31 мільйон гривень штрафів

picture alliance / Contributor / Getty Images

Директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко розповів про перший місяць роботи системи фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це він написав у своєму Facebook.

Шевченко пише, що правопорушники вже сплатили штрафи загальною сумою 31 мільйон гривень. Крім того, водії стали менше перевищувати швидкість руху. Цей показник скоротився майже вчетверо (було 57 880, стало 13 325).

«Сьогодні, 1 липня водії вже скидають швидкість вчетверо частіше, ніж 1 червня. А значить є шанс наприкінці року зменшити кількість загиблих на дорогах, яка минулоріч була 3454 [осіб]», — пише Шевченко.

  • З 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановлено 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть у всій Україні. Розміри штрафів — 255 грн у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше ніж на 50 км/год; 510 грн — при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 км/год.
  • За перший день роботи камери зафіксували в Києві майже 36 тисяч порушень.
  • Система автофіксації порушень ПДР зафіксувала антирекорд швидкості. У МВС показали номери авто всіх порушників за добу.