Центр Разумкова: 37% українців «добре» оцінили перший рік Зеленського

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Центр Разумкова: 37% українців «добре» оцінили перший рік Зеленського

President Of Ukraine / Flickr

Загалом 37% опитаних оцінили діяльність Володимира Зеленського протягом першого року перебування при владі «добре» або «дуже добре». Про це йдеться в опитуванні Центру Разумкова.

34% опитаних оцінили діяльність Зеленського на «3» («не погано і не добре»), а 28% — «досить погано» або «дуже погано».

Частка респондентів, які вважають нову владу кращою за попередню, становить 38%. Ще приблизно стільки ж — 39% — вважають, що нинішня влада нічим суттєво не відрізняється від попередньої, а 16% — що вона гірша за попередню.

63% опитаних вважають, що влада намагається покращити ситуацію в країні, але їй це поки що переважно не вдається зробити. 25% опитаних вважають, що влада лише «імітує зусилля», і лише 9% відзначають вдалі дії влади.

Лише 3,5% опитаних вважають, що за період свого перебування на посаді президента Володимир Зеленський повністю виконає свої передвиборні обіцянки, 33% дотримуються думки, що він виконає більшу частину своїх обіцянок, 31% — виконає меншу частину, 25% — практично не виконає.

Опитування проводили з 24 по 29 квітня 2020 року методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки номерів мобільних і стаціонарних телефонів. Загалом опитали 2 056 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.