Google платитиме ЗМІ за використання їхнього контенту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Videvo

Корпорація Google анонсувала запуск нової програми, в рамках якої засоби масової інформації отримуватимуть кошти від пошуковика за показ їхніх новин у пошуковій видачі.

Про це у своєму блозі написав віцепрезидент Google з управління продуктами Бред Бендер.

«Ми оголошуємо про програму ліцензування, щоб платити виданням за якісний контент для нового досвіду, повʼязаного з новинами. Розпочнем її наприкінці цього року», — написав Бендер. Він додав, що ця програма допоможе видавцям монетизувати свій контент.

Бендер розповів, що Google вже підписала угоди про співробітництво з виданнями в Німеччині, Австралії та Бразилії. Також в рамках цієї співпраці Google дозволить читачам безкоштовно проглядати матеріали, до яких обрані видання встановили лише платний доступ. Це має дозволити медіа з передплатою збільшити свою аудиторію та відкрити можливість людям читати матеріали, які вони зазвичай не бачать.

Спочатку новий продукт співпраці з медіа запустять у сервісах Google News і Google Discover. Наразі Google веде переговори з іншими виданнями та планує підписати більше угод найближчими місяцями. Яким чином читачам презентуватимуть контент у рамках цього проєкту — у Google не уточнили.