Залякування Супрун: автівка невідомого належить депутату ОПзЖ

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Залякування Супрун: автівка невідомого належить депутату ОПзЖ

Мусієнко Владислав\УНІАН

23 червня колишня керівниця Міністерства охорони здоровʼя Уляна Супрун заявила про спробу залякування. Автівка, яку використовував невідомий чоловік, належить нардепу «Опозиційної платформи — За життя» Суто Мамояну.

Про це повідомив Станіслав Грещишин, який працював керівником патронатної служби, коли Уляна Супрун була в. о. міністра охорони здоровʼя.

«Добрі люди допомогли встановити власника автівки, на якій вчора втекла людина, яка в грубій формі тикала Уляні телефон в обличчя, ніби намагаючись зробити фото. Це депутат ОПзЖ Мамоян Суто Чолоєвич. Ця машина в його декларації за 2019 рік», — написав він.

Супрун також написала, що «всередині авто сидів чоловік дуже схожий на колишнього депутата ВРУ Костянтина Яриніча». Грещишин сказав, що [колишній нардеп і гендиректор Кіровоградського обласного клінічного онкологічного центру] не спростував, що він знаходився в машині.

Сам Яриніч написав пост, в якому спростував свою причетність до цієї ситуації.

«Громадянка США вирішила хайпонути напередодні засідання Кабміну, на якому найближчим часом буде розглянуте питання призначення керівника НСЗУ, іншого пояснення не маю», — написас Яриніч.

Він також назвав слова Супрун про вимагання хабара у онкопацієнта «наклепом» і сказав, що його «адвокати готують позов до суду».

  • Колишня керівниця Міністерства охорони здоровʼя Уляна Супрун заявила про спробу залякування. За її словами, невідомий чоловік «вкрай зухвало» намагався її сфотографувати, «пхаючи телефон» у обличчя.
  • «Він поводився дуже нахабно, наче хотів мене налякати. Після цього він побіг і сховався в автівку, яка виїхала зі сторони офісу [Віктора] Медведчука. Мені вдалося сфотографувати цей автомобіль. Всередині, окрім інших, сидів чоловік дуже схожий на колишнього депутата ВРУ Костянтина Яриніча від БПП, зараз член партії «Європейська солідарність», — написала Супрун.
  • Вона додала, що Яриніч є кандидатом на посаду голови Національної служби здоровʼя (НСЗУ) і його нещодавно «спіймали на вимаганні хабара у онкопацієнтів» Кіровоградського обласного клінічного онкологічного центру, де він працює головним лікарем.