Верховний суд отримав прохання розтлумачити, чи можна притягнути Зеленського до адміністративної відповідальності

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Верховний суд отримав прохання розтлумачити, чи можна притягнути Зеленського до адміністративної відповідальності

Facebook / Офіс президента

Верховний суд отримав звернення Хмельницького міськрайонного суду з проханням звернутися до Конституційного суду щодо можливої адміністративної відповідальності президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє пресслужба Верховного суду.

Хмельницький суд звернувся з проханням розтлумачити, чи можна притягнути президента Володимира Зеленського до адміністративної відповідальності, якщо він недоторканний згідно з Конституцією.

Також міський районний суд призупинив розгляд провадження щодо Зеленського до рішення Верховного суду.

  • 3 червня під час поїздки до Хмельницької області Зеленський відвідав кавʼярню, хоча Кабмін дозволив закладам харчування пускати клієнтів всередину лише з 5 червня. Кавʼярню також відвідали глава Офісу президента Андрій Єрмак, мер Хмельницького Олександр Симчишин і головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.
  • Пізніше у поліції повідомили, що високопосадовцям виписали адмінпротоколи за порушення. Протокол склали за ст. 44-3 КУпАП — порушення правил карантину. Стаття передбачає штраф для посадовців — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Таким чином, Зеленському загрожує штраф від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.