«Зимова сплячка добігає кінця». Велика Британія послаблює карантинні обмеження

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Премʼєр-міністр Великої британії Борис Джонсон у середу, 23 червня, під час виступу перед парламентом оголосив про послаблення карантинних обмежень в країні, введених через коронавірус. Вже у липні відкриються паби, ресторани і готелі, також будуть помʼякшені заходи соціального дистанціювання.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Сьогодні ми можемо сказати, що наша довга загальнонаціональна зимова сплячка починає добігати кінця», — сказав Борис Джонсон, представляючи нові заходи.

Послаблення карантину відбудеться 4 липня. З цього дня норма соціального дистанціювання буде помʼякшена з двох метрів до одного, за умови обовʼязкового носіння масок і використання захисних екранів. Крім того, відкриються ресторани, паби, готелі, перукарні, культові споруди, більшість місць відпочинку і туристичних визначних памʼяток. Закритими залишаться нічні клуби, криті спортзали, а також басейни.

Джонсон аргументував рішення уряду тим, що зростання кількості випадків захворюваності сповільнюється і є надія, що загроза другої хвилі минула. При цьому премʼєр закликав всіх громадян зберігати пильність і не виключив, що обмежувальні заходи знову посилять.

  • Велика Британія займає четверте місце в світі за кількістю хворих на COVID-19. Всього в країні за станом на 23 червня виявлено понад 305 тисяч випадків, кількість жертв – більше 42 тисяч. З початку червня кількість інфікованих у країні поступово падає. Так, 22 червня було виявлено 958 нових хворих.
  • Борги уряду Великої Британії на тлі коронавірусної кризи зросли до цифр, найвищих з часів Другої світової війни. Наразі дефіцит бюджету становить 15%.