Президент Хорватії не прилетить до Путіна на парад. У нього зламався літак

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Хорватії Зоран Міланович не прилетить на військовий парад до президента РФ Володимира Путіна через поломку урядового літака.

Про це пише Index.hr.

У канцелярії хорватського президента розповіли, що певні пошкодження виявили 13 червня під час польоту з Дубровника в Загреб. Рейс транспортував пацієнта, однак під час посадки виявили втрату моторного масла. Ніхто з членів екіпажу та пасажирів не постраждав.

Ремонтувати літак планують до 24 червня, а тому президент Хорватії не зможе прилетіти до Росії, щоб взяти участь у військовому параді.

«Президент Міланович скасував свою поїздку до Москви через поломку державного літака, який не може бути відремонтований до запланованої поїздки, а комерційні рейси в Росію ще не запустили», — сказав прессекретар канцелярії президента Нікола Єліч.

  • У Росії близько 80 ветеранів Другої світової війни, які на параді сидітимуть поряд із президентом Росії Володимиром Путіним, ізольовані на курорті на два тижні через пандемію коронавірусу.
  • Мер столиці Росії Сергій Собянін рекомендував жителям Москви залишатися вдома і не відвідувати масові заходи на честь 75-річчя завершення Другої світової війни через пандемію коронавірусу.
  • Парад перемоги в Росії не відбувся 9 травня через пандемію. Однак президент Росії Володимир Путін все ж вирішив провести парад 24 червня.