Проти екскерівників Платинум Банку подали позов на 1,5 млрд грн. Серед них — заступниця голови НБУ Рожкова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Проти екскерівників Платинум Банку подали позов на 1,5 млрд грн. Серед них — заступниця голови НБУ Рожкова

National Bank Of Ukraine / Flickr

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) подав позов до Господарського суду Києва проти колишніх керівників Платинум Банку про стягнення 1,48 млрд грн.

Про це пише Finbalance.

Серед відповідачів — Катерина Рожкова, перша заступниця голови Національного банку, яка була в.о голови правління Платинум Банку. А також ексголова правління Платинум Банку Костянтин Смольський та колишній голова наглядової ради Григорій Гуртовий.

За даними Фонду, обсяг вимог кредиторів Платинум Банку, який визнали неплатоспроможним у січні 2017 року, становить 7,04 млрд грн. На 1 червня 2020 року вкладникам Платинум Банку в межах гарантійної суми виплатили компенсації на 4,82 млрд грн.

У ФГВФО обґрунтовують позов тим, що експосадовці Платинум Банку «внаслідок неналежного виконання своїх службових обовʼязків, що виразилося в прийнятті необгрунтованих рішень», завдали збитків банку в розмірі 1,48 млрд грн, який складається з сум неповернених і списаних у збиток кредитних коштів.

  • У серпні 2019 року Національне антикорупційне бюро проводило обшук у Державному підприємстві обслуговування повітряного руху України («УкрАероРух»). Детективи обшукували помешкання службових осіб підприємства. Слідчі дії стосувалися розслідування провадження проти посадовців «УкрАероРуху», які розмістили понад 400 млн грн коштів держпідприємства на рахунках Платинум Банку, визнаного неплатоспроможним. Розслідуванням цих фактів детективи НАБУ займаються з листопада 2017 року.