Знайдено тіло власниці квартири на Позняках, у якій був вибух

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Знайдено тіло власниці квартири на Позняках, у якій був вибух

Facebook / ДСНС України

Під завалами у столичній багатоповерхівці на вулиці Соломії Крушельницької (Позняки), де вранці стався вибух, знайшли тіло жінки 1943 року народження. За попередньою інформацією, це власниця квартири, у якій пролунав вибух.

Про це на брифінгу заявив пресофіцер Держслужби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, повідомляє Укрінформ.

Він уточнив, що поки невідомо, скільки людей під завалами. Їх продовжують розбирати.

«Що саме стало причиною вибуху, наразі досліджують експерти. Думаю, що найближчим часом вони дадуть свої висновки, і вже на основі цих висновків будемо говорити про конкретні причини події», — зазначив Хорунжий і додав, що основною причиною вибуху вважають витік газу.

Хорунжий заявив, що загроза подальшого обвалу існує, і підрозділи ДСНС встановлюють розпірки по всьому будинку, щоб стабілізувати конструкції. На восьмому поверсі встановлюють троси для стабілізації пошкоджених конструкцій.

У ДСНС тим часом підтвердили смерть ще однієї людини — це теж жінка. Її знайшли під завалом на шостому поверсі.

  • Вибух стався приблизно о 10:00 ранку 21 червня на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. Імовірною причиною називають вибух газу. Жертвами вибуху стали 2 людини. Також рятувальникам вдалося дістати з-під завалів 4 осіб. Евакуйовані 23 людини.
  • Поліція розглядає кілька версій, у тому числі підрив. Розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки.
  • Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок, де вранці стався вибух, доведеться демонтувати, оскільки по стояку, який обвалився, мешкають понад 100 осіб.