Новим головою Вінницької ОДА став Сергій Борзов

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський указом № 239/2020 призначив головою Вінницької обласної держадміністрації керівника Держуправління справами Сергія Борзова.

Указом № 238/2020 Зеленський звільнив з займаної посади Владислава Скальського, який був призначений президентом 19 вересня 2019 року.

Хто такий Борзов?

Колишній директор команди КВК «Вінницькі перці». У 2014 році президент Петро Порошенко призначив його заступником керівника Держуправління справами. У середині червня Зеленський звільнив голову ДУС Івана Куцика та призначив Борзова виконувачем обовʼязків голови.

Дружина Борзова перемогла на виборах до Верховної Ради на окрузі № 14 у Вінницькій області. Вона депутат від «Слуги народу». Навколо неї виник скандал, коли журналісти зʼясували, що вона разом із батьком володіє компанією «Профіль-Н», зареєстрованою у анексованому Криму. Компанія займається ресторанами і після окупації її перереєстрували як російську.

Батько дружини Борзова — Наум Баруля — є одним із керівників гумористичного шоу «Ліга сміху», яке виробляє студія «Квартал 95» разом із Drive Production, очолюваним Барулею.