Гра This War of Mine стане частиною шкільної програми Польщі. В її основі — облога Сараєва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Антивоєнний симулятор виживання This War of Mine польської студії 11 bit studios стане частиною шкільної програми у Польщі та буде включена до списку позакласного читання для всіх старшокласників, яким виповнилося 18 років.

Ініціатором став премʼєр-міністр Матеуш Моравецький, повідомляє Radio Kraków. Про це рішення також повідомив розробник гри.

«Ігри — це частина культури. Вони сучасні, природні та привабливі для молоді. Вони використовують зрозумілу їй мову — мову взаємодії. Ігри можуть розповісти про все — про емоції, правду, боротьбу добра зі злом, гуманність і страждання», — йдеться в заяві 11 bit studios.

This War of Mine вийшла у 2014 році. В її основі — облога Сараєва під час війни в Югославії. За чотири роки облоги, за офіційними даними, було вбито понад 5 тисяч цивільних, серед яких багато дітей. Головний проспект у боснійській столиці отримав сумне прізвисько «Алея снайперів» — під перехресним вогнем були вбиті 225 осіб, зокрема 60 дітей.

Користувачі This War of Mine грають за цивільне населення, яке намагається вижити в умовах боїв. Гра порушує безліч тем, головна з яких — викликати у людини відразу до війни.