Зеленський призначив свого радника першим заступником секретаря РНБО. Той раніше був радником Порошенка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський призначив свого радника першим заступником секретаря РНБО. Той раніше був радником Порошенка

Малолєтка Євген / УНІАН

Президент Володимир Зеленський призначив першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони Руслана Демченка.

Відповідний указ оприлюднений на сайті президента від 16 червня.

«Призначити Демченка Руслана Михайловича першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України», — зазначено в документі.

Хто такий Руслан Демченко?

У липні торік Зеленський призначив Демченка своїм радником. До того він протягом пʼяти років був радником Петра Порошенка. У 2010—2014 роках працював на посаді першого заступника міністра закордонних справ. З 2006 по 2010 рік очолював Офіс президента Ющенка.

Один раз Демченко представляв Україну в Тристоронній контактній групі (ТКГ) стосовно Донбасу. Пізніше Леонід Кучма заявляв, що Демченко може зайняти його місце в ТКГ.

  • 18 червня Рада може розглянути призначення на посаду міністра освіти і науки ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета. Також тоді планують винести на голосування призначення на посаду міністра екології Романа Абрамовського, який у жовтні торік став заступником міністра енергетики та захисту довкілля.