У Мінфіні розказали, як можна буде повернути кошти за пробне ЗНО

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
У Мінфіні розказали, як можна буде повернути кошти за пробне ЗНО

Fabian Blank / Unsplash

Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО, яке не відбулось у пунктах тестування через коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Уточнюють, що кожен учасник пробного ЗНО заплатив приблизно 145 гривень за кожен навчальний предмет. Попри те, що 85% цих грошей було спрямовано на друк зошитів для тестування, уряд вирішив їх повернути. Загальна сума — приблизно 52 мільйони гривень.

Найближчим часом гроші планують перерахувати на рахунки регіональних філій Українського центру оцінювання якості освіти. Далі абітурієнтам необхідно звернутись до регіонального відділення із заявою, вказавши реквізити рахунку, на який здобувач освіти чи його батьки хочуть отримати кошти.

Зазначений механізм планують схвалити 17 червня на засіданні уряду.

  • Учасникам пробного зовнішнього незалежного оцінювання, яке мало відбутися 15 та 17 червня, пропонують скласти тестування вдома. Для цього необхідно зайти на свою інформаційну сторінку та завантажити тестовий зошит і бланк відповідей. Потім потрібно виконати завдання і внести свої відповіді до сервісу визначення результатів. Після цього можна отримати свій результат за тестування.
  • Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов пізніше розповів, що якщо такої можливості немає, то дитина має прийти до закладу освіти, де планувалося проходження пробного ЗНО. Там його зустріне відповідний інспектор, який передасть зошит з усіма завданнями. Учень виконає ці завдання вдома і потім відправить на відповідну перевірку.