Міністр Ткаченко доручив підготувати документи для Мінфіну про виділення коштів Центру Довженка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Міністр Ткаченко доручив підготувати документи для Мінфіну про виділення коштів Центру Довженка

Синиця Олександр / УНІАН

Міністр культури Олександр Ткаченко доручив підготувати документи до Міністерства фінансів щодо виділення 8,6 млн гривень Центру Довженка.

Про це Ткаченко написав у Facebook.

Голова Мінкульту назвав цю суму обґрунтованою. «З одного боку, сума базується на планах центру за 2019 рік, а з іншого — через кризу пандемії та повну зупинку діяльності його доходи від оренди впали на 15—20%. Для центру та його співробітників постало питання виживання, для української культури — збереження спадщини минулого та захист майбутнього. Ми не можемо бути осторонь», — написав Ткаченко.

Він додав, що паспорт бюджетної програми вже готується і буде погоджений. «Як тільки отримаємо гроші від Мінфіну, перейдемо до визначення поетапної стратегії виходу центру з фінансової кризи», — підкреслив міністр.

  • 28 травня Національний центр Олександра Довженка оголосив про настання стану неплатоспроможності — обігові кошти підприємства вичерпані.
  • Генеральний директор Національного центру Олександра Довженка Іван Козленко подав у відставку. Своє рішення він пояснив тим, що Центр не отримав фінансування, що може призвести до банкрутства. Через годину після заяви він повідомив, що у Центр прийшли з обшуками поліція і СБУ, а пізніше уточнив, що правоохоронці розслідують кримінальну справу за актом ревізії Державної аудиторської служби.